Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Skärgårdsutmaningen i Söderhamn 2017

Område: Söderhamns Skärgård
Stenövägen 130, 82022 Sandarne (visa karta)
Kategori: Tävlingar
Datum: Lördag 5 aug 2017

Antar du utmaningen?
Den 5 augusti 2017 anordnar vi Skärgårdsutmaningen för fjärde gången!
Skärgårdsutmaningen i Söderhamn är ett krävande lopp från sjö till ö med många växlingar mellan löpning och simning. Loppet sträcker sig från sandstränder i inre skärgården, hälsingeskogar och insjöar ända ut till den yttre delen av jungfrukustens skärgård.

Ni kan välja mellan en lång bana med 18 km löpning och 5 km simning, total 23 km, och en kort bana med 10,5 km löpning och 3 km simning, totalt 13.5 km. Start och mål ligger vid Stenö havsbad och vi räknar med stort publikstöd. Alla tävlar i par och vi kommer på långa banan att ha tävlingsklasserna damer, herrar och mix.

Låt er inte luras av de relativt korta banlängderna, både simningarna och löpningarna är bitvis rejält tuffa, banrekordet med den aktuella bansträckningen är fn 3:21.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
5 Aug
Lördag 5 aug 2017 10:00 - 16:00 Stenö Camping, Söderhamn

Kontaktinformation

Faciliteter och service

Faciliteter
Restaurang

Länkar

Vandrarhem

STF Söderhamn/Enskär Vandrarhem

Avstånd: 0 meter
Enskär är en pärla i mellersta delen av skärgården med barnvänliga sandstränder. Ön lockar både badsugna till dagsutflykter och semesterfirare som vill njuta av skärgårdslivet i hyrstuga.
Campingplats

Stenö Havsbad & Camping/Camping

Avstånd: 0 meter
Välkommen till smultronstället Stenö Havsbad och Camping som är den enda 4stjärniga camping i hela Gävleborg! Kom till oss i sommar för aktiviteteter och härliga dagar på vår fina strand vid havet.
Vandrarhem

STF Söderhamn/Rönnskär Vandrarhem

Avstånd: 0 meter
Söderhamns kommun äger 10st stugor och ett vandrarhem för uthyrning på 4 olika öar i Söderhamns skärgård. Samtliga stugor är på ca 35kvm och har 4 + 2 bäddar. (2st våningssängar + 2st utdragssängar). Kuddar och täcken finns.